SKUP RZEPAKU

Całoroczny skup rzepaku w województwie mazowieckim

Jako wykwalifikowana firma z wieloletnim doświadczeniem dbamy nie tylko o nasze interesy, ale przede wszystkim o zadowolenie Klientów. Praktycznie przez cały rok oferujemy skup rzepaku, a także innych surowców. Swoją działalność prowadzimy na terenie województwa mazowieckiego. Dysponujemy profesjonalnym zapleczem magazynowym i silosami na ziarno. 

Niezależnie od tego, czy interesuje Cię skup soi, czy rzepaku z pewnością zainteresuje Cię proponowana oferta. Zawsze gwarantujemy atrakcyjne warunki skupu dla współpracujących z nami rolników. Niezwykle ważny dla nas jest również skup rzepaku, którym się zajmujemy na terenie województwa mazowieckiego. Jeśli jesteś zainteresowany, zachęcamy do kontaktu.

Numer kontaktowy w sprawie skupu:

+48 795 521 493

Skup rzepaku i soi – województwo mazowieckie

Zanim otrzymają Państwo gotowy produkt, musi on przejść przez kilka etapów przetwórstwa. Niemniej jednak nie byłoby to możliwe bez odpowiednich surowców, takich jak np. rzepak czy ziarno. Właśnie z tego powodu prowadzimy skup rzepaku w województwie mazowieckim. Umożliwia nam to pozyskiwanie najwyższej jakości plonów, gwarantujących idealne wyroby. 

Niezależnie od tego czy mają Państwo ziarno rzepaku, czy ziarno soi zachęcamy do kontaktu. Z pewnością uda nam się zaproponować atrakcyjną cenę satysfakcjonującą obie strony, dlatego jeśli rzepak jest na sprzedaż, chętnie sfinalizujemy taką transakcję. Każde ziarno rzepaku ma dla nas znaczenie! Oczywiście oprócz jego przetwarzania zajmujemy się również przetwórstwem innych produktów, np. soją. Ziarno soi jest równie wartościowe, dlatego jeśli interesuje Państwa zakup lub sprzedaż soi, zachęcamy do kontaktu. Prowadzimy zarówno skup rzepaku, soi, jak i innych ziaren.

Degumming oleju – proces rafinacji

Zajmujemy się również produkcją wysokiej jakości komponentów paszowych i produktów spożywczych. Warto jednak wspomnieć, że zanim trafią do klientów, są one poddawane wielu procesom obróbki. Jednym z nich jest np. degumming olejów roślinnych, czyli tzw. odśluzowywanie.

Surowe wyroby z tej kategorii zawierają zmienne ilości zanieczyszczeń nieacyloglicerolowych (nietłuszczowych), określanych mianem „śluz” lub fosfolipidów, a także innych substancji, np. wolnych kwasów tłuszczowych, metali, wosków czy węglowodorów. Wymienione substraty mają negatywny wpływ m.in. na zapach, barwę oleju czy pienienie, a odśluzowywanie ma na celu ich usunięcie. Degumming oleju to pierwszy z etapów rafinacji.

PHU Venus M. Zyga Sp. Jawna

Book Your Next Event

Your Information