MĄKA SOJOWA ODTŁUSZCZONA

Mąka sojowa – szerokie zastosowanie

Mąka sojowa odtłuszczona uzyskiwana jest z płatków sojowych po ekstrakcji tłuszczu. Stanowi bardzo dobre spoiwo w mieszankach paszowych i premiksach. Cechuje się jasnym kolorem i neutralnym zapachem. Mąka sojowa to bogate źródło białka roślinnego – około 45% i do 2% tłuszczu, dlatego jest jednym z głównych składników pasz dla drobiu, trzody chlewnej i bydła. Odtłuszczona mąka sojowa NON GMO jest wykorzystywana również jako składnik kulek proteinowych używanych przez wędkarzy w formie zanęty podczas połowu karpia. Dzięki temu, że dostarcza niezbędnych aminokwasów, staje się coraz popularniejsza w wielu branżach. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą mąki sojowej NON GMO.

Mąka sojowa w przemyśle spożywczym i dietetyce

Mąka sojowa znajduje także zastosowanie w przemyśle spożywczym, gdzie służy jako składnik pieczywa, makaronów oraz produktów bezglutenowych. Ze względu na wysoką zawartość białka jest ceniona w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Właściwości mąki sojowej odtłuszczonej sprawiają, że chętnie wykorzystuje się ją również w produkcji odżywek białkowych i suplementów.

Poza gotowym produktem oferujemy również mielenie usługowe dostarczonych nam ziaren. Jeśli interesuje Państwa mąka sojowa, prosimy o kontakt w celu sprecyzowania potrzeb.

PHU Venus M. Zyga Sp. Jawna

Masz pytania napisz

Napisz do nas