Produkt ten dedykowany jest zwłaszcza producentom mleka i hodowcom wysokowydajnych krów mlecznych. Powstaje na bazie rzepaku i wytwarzany jest na nowoczesnej, wyspecjalizowanej do tego celu linii produkcyjnej bez udziału chemii. Dzięki procesom technologicznym, jakim jest poddawany ten produkt, charakteryzuje się on wysoką zawartością białka wchłanianego prawie w całości w jelicie cienkim. Prowadzi to do zwiększenia wartości odżywczej mleka i zawartości procentowej białka.
Proces ten powoduje żelatynizację skrobi, przez co zmniejsza się ryzyko występowania biegunek u cieląt, ogranicza się możliwość rozwoju mitotoksyn, a także wzrasta smakowitość paszy.
Wykorzystanie białka chronionego by-pass pozwala na osiągnięcie dużo wyższej wydajności mlecznej krów, obniżenie kosztów żywienia bydła i utrzymanie produkcji na satysfakcjonującym poziomie. Stosowanie samej paszy nie jest wystarczające: białko by-pass to komponent znacznie bardziej skoncentrowany i lepiej pokrywający zapotrzebowanie na białko, a także wpływający na poprawę parametrów mleka.
Wiemy, że zdrowie i wydajność zwierząt, a także najwyższa jakość sprzedawanego mleka, to dla Państwa priorytet, dlatego nasze białko chronione by-pass z pewnością jest produktem wartym uwagi. Chętnie udzielimy wszelkich dodatkowych informacji na temat tego produktu, który wprowadziliśmy na rynek jako pierwsza firma w Polsce.