Olej sojowy to surowiec wyprodukowany z ziaren soi niemodyfikowanych genetycznie. Pozyskiwany jest na drodze procesu tłoczenia ziaren soi. Jest doskonałym dodatkiem paszowym, stanowi cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz energii niezbędnej do prawidłowego rozwoju zwierząt hodowlanych.
Dodając olej sojowy do paszy można uzyskać przyjemniejszą konsystencję pożywienia i poprawić jego smak, dzięki czemu zwierzęta chętniej spożywają podane im pożywienie. Natłuszczona olejem sojowym pasza w łatwy sposób dostarczy zwierzętom odpowiednią ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, poprawia przyrosty i zmniejsza zapylenie chroniąc drogi oddechowe zwierząt i ludzi. Ziarna soi oraz powstały z nich olej sojowy zawierają cenny kwas linolowy, oleinowy, α-linolenowy, lecytynę, witaminę B1, B2, B6, PP, E, K, A oraz składniki mineralne takie, jak żelazo, wapń, magnez, potas, fosfor.
Wzbogacenie paszy olejem sojowym podnosi jej energetyczność i zmniejsza koszty utrzymania hodowli – pozytywnie wpływa na rozwój i wygląd zwierząt, sprzyjając budowaniu masy. Oferowany przez nas olej sojowy to komponent, dzięki któremu każdy hodowca trzody chlewnej, drobiu, bydła i innych zwierząt odczuje wyraźną poprawę efektywności swojej hodowli.