Białko chronione BY-PASS NON GMO, produkt polski

krowy na pastwisku

Oferta skierowana jest głównie do producentów mleka, hodowców wysokowydajnych krów mlecznych. Produkt powstaje na bazie rzepaku i wytwarzany jest na wyspecjalizowanej linii produkcyjnej bez udziału chemii.Dzięki procesom technologicznym jakim jest poddawany nasz produkt, charakteryzuje się wysoką zawartością białka chronionego by-pass tzw. białka jelitowego. Tak przetworzone białko i aminokwasy są chronione w żwaczu, a wchłaniane w jelicie cienkim. Białko chronione jest tam maksymalnie przyswajane i trawione (do 95%), dzięki czemu zminimalizowane są wszelkie straty i degradacje.

Prowadzi to do zwiększenia wydajności mleka i zawartości procentowej białka, zmniejszenia liczby komórek somatycznych w mleku oraz pozwala na efektywne wykorzystanie rezerw tłuszczowych ciała. Proces ten powoduje żelatynizację skrobi, przez co zmniejsza ryzyko występowania biegunek u cieląt, ogranicza możliwość rozwoju mitotoksyn, poprawia smakowitość paszy i zwiększa pobieranie suchej masy.

Wykorzystanie białka chronionego by-pass pozwala na osiągnięcie dużo wyższej wydajności mlecznej krów, obniżenie kosztów żywienia bydła i utrzymanie produkcji na satysfakcjonującym poziomie. Stosowanie samej paszy nie jest wystarczające – białko by-pass to komponent bardziej skoncentrowany i lepiej pokrywający zapotrzebowanie na białko, a także wpływający na lepszą zdrowotność bydła i poprawę parametrów mleka.

Jeżeli zdrowie i wydajność bydła są dla Państwa istotne i zależy Państwu na jak najwyższej jakości mleka, białko chronione by-pass to warte rozważenia rozwiązanie. Interesuje Państwa włączenie białka chronionego by-pass do procesu żywienia bydła? Zachęcamy do kontaktu. Chętnie udzielimy wszelkich dodatkowych informacji na temat oferowanego przez nas białka by-pass i odpowiemy na nurtujące Państwa pytania.

Zdrowsze stado, lepsze mleko i zwiększenie produkcji – mając świadomość, że tradycyjne pasze mogą nie wystarczyć, będą Państwo w stanie zapewnić swojej hodowli dużo lepsze efekty ekonomiczne.